Brover Group förvärvar Strand's Grafiska

Investmentbolaget Brover Group förvärvar Strands Grafiska –en komplett grafisk industri med en av Sveriges modernaste offsetproduktioner.

Strands Grafiska är lokaliserat i Lindesberg utanför Örebro, omsätter cirka 50mkr och har 30 medarbetare. ”Brover Group blir genom förvärvet av Strands Grafiska en komplett leverantör inom det grafiska området.” säger Brover Groups styrelseordförande, Peter Veres.

Ny VD för Strands Grafiska blir Martin Ghaoui som fram tills nu varit Marknadschef och en del av ledningsgruppen på tryckerikedjan JustNu.
”Martin kommer omågende ta över rodret hos Strands. Martin har sedan 2001 varit en värdefull medarbetare på JustNu och de senaste åren haft en ledande roll i JustNus ledningsgrupp”, säger Jan Veres Koncernchef för Brover Group.

Strands före detta ägare, Thomas- och Mikael Strand kommer att fortsätta arbeta i företaget. ”Med Brover Group som ägare kommer Strands att kunna nå de mål och bli det företag som vi alltid strävat efter. Att sälja företaget till Brover Group känns helt rätt, personalen och produktionen kommer att bli kvar lokalt här i Lindesberg, något som hela tiden varit mycket viktigt för oss, säger, fd ägaren, Mikael Strand.

”Efter förvärvet omsätter Brover Group ca 175mkr. Vi finns lokalt närvarande på 22 platser runt om i Sverige och kommer att vara den enda grafiska leverantören i Sverige som kan producera ett komplett grafikst utbud samtidgt som vi finns lokalt på så många platser runt om i landet och är ledande online”. avslutar Peter Veres.

Strands Grafiska och Brover Group

Thomas Strand, Mikael Strand, Strands Grafiska och Peter Veres, Brover Group.

För ytterligare information kontakta:

  • Jan Veres: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Peter Veres: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Strands Grafiska är en komplett leverantör av grafiska produkter och tjänster.  

Brover Group investerar i bolag med potential att växa eller breddas under lönsamhet. Vår filosofi är att som huvudägare arbeta aktivt och långsiktigt i våra bolag.

Adress

Västerbrogatan 1
503 30 Borås

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
033 21 10 40

Brover AB | 556799-6193 | Styrelsens säte: Borås